18 Mart 2009 Çarşamba

1.Yaş Günü






15 Mart pazar günü bebek beyin 1. yaş gününü kutladık . Çevremizde bebeği olan fazla kimse olmadığından yaşıtı kimse yoktu partide. Ama sevdiği tüm insanlar gelmişti. Anneannesi, babaannesi, dedesi, Ankara'dan teyzesi ve eniştesi bile geldiler. Bir hayli kalabalık bir parti oldu. Sonunda da kazasız belasız ve yüzlerde gülümsemeyle sona erdi. Gerçi anneannesi ve teyzesi gittiği için biraz buruk bir gülümsemeydi ama olsun, gene gelirler.



Parti süslerini http://www.partidunyasi.com/ adresinden 2-3 gün önce aldım zaten ertesi gün elime ulaştı. Balondan oldum olası korktuğum için ve patlayıp da birilerini korkutmaması için süslemelerde balon kullanmadık orman hayvanları desenli masaörtüsü, kağıt tabak , bardak ve peçeteler masada çok güzel göründü. Ayrıca tüm oyuncakçılarda satılan küçük plastik hayvan ve ağaç figürlerini de masanın ortasına yerleştirdik. Birkaç tane de hayvan figürünü kapıya astık . Sade ama güzel bir süsleme oldu sanırım .








Partiyi bebek beyin uyku saatine uygun olması açısından sabah kahvaltısı şeklinde düzenledik. Bebek bey 10:00 da sabah şekerlemesini bitirdiği için saat 10:30 11:00 gibi davetlilerimiz geldiler.Açık büfe kahvaltı sonrasında hazırladığım , bebek beyin doğduğu anları da içeren ve bugüne kadar çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisi seyredildi. Fotoğrafları özellikle gelen davetlilerin de bulunduğu karelerden seçmem onları daha da mutlu etti.






Sonra pasta kesildi . Bu arada pasta siparişini bir gün önceden bize yakın olsun diye yeni açılan bir pastaneye verdiğimize bin pişman olduk çünkü üzerine basılacak olan fotoğraf çok silik çıkmıştı ve süslemesi de hiç güzel değildi. Siz siz olun bilmediğiniz yere pasta siparişi vermeyin derim .



Bebek beyin pasta kesilirken pastayı mıncıklamak istemesi dışında keyfi yerindeydi. Onca kalabalığa aldırmadı bile kalabalık diyorum çünkü evde benimle vakit geçirmeye alışan bebek bey birden eve 25 kişinin birden doluşmasıyla huzursuz olabilir diye düşünmüştüm ama çok şükür gayet mutluydu. Dedesinin aldığı trenin üzerinden inmedi.






Kocaman bir sene , her anı onun gülümsemeleri , çığlıkları , diş ağrıları , emekleme, yürüme çalışmaları, gece ağlamaları , sabah kahkahalarıyla dolu...






Nice senelere , nice doğum günü partilerine, iyi ki doğdun oğlum ...






1 yorum:

doğum günü süsleri dedi ki...

Çok güzel teşekkürler herşey çok güzel olmuş

Beni Koruyun